De beste aprilgrappen uit het Jeugdjournaal

Wees op je hoede! Traditioneel is een van de onderwerpen van het Jeugdjournaal op 1 April absolute onzin! Al jaren laat het kindernieuws haar kijkertjes erin stinken met een goed doordachte aprilgrap.

Boer zoekt kind
In deze spin-off  gaan boeren op zoek naar een kind, die later hun bedrijf wil overnemen. Lees verder

Kinderarbeid, lekker goedkoop
Werken in een bejaardenhuis, auto’s wassen en vuil ophalen. Het geld dat de kinderen hiermee verdienen komt ten goede aan hun basisschool. Lees verder

Balkenende in Harry Potter film
De premier zou gevraagd zijn vanwege de grote gelijkenis tussen hem en de tovenaarsleerling. Lees verder

Kinderen krijgen stemrecht
Niet alle kinderen komen hiervoor in aanmerking, domme kinderen vallen buiten de boot, alleen de aller-slimste mogen een stem uit brengen. Lees verder

MSN verboden voor kinderen

De minister vindt dat kinderen veel te lang achter de computer zitten en daardoor steeds slechter Nederlands gaan schrijven. Lees verder

Egyptische Mummie komt tot leven
Het Jeugdjournaal meldde op 1 april 1993 dat onderzoekers van het Rijksmuseum van Oudheden met elektroshocks het hart van een mummie aan het kloppen hadden gekregen. De belangstelling was enorm toen de kist waar de mummie in zou zitten, geopend werd. In de kist lag echter alleen maar een papiertje, waarop ‘1 april’ stond geschreven. Gezinnen uit het hele land waren helemaal voor niets naar Leiden gekomen.

Geen vrouwelijke presentatrices meer
In 2006 meldt het Jeugdjournaal dat de redactie voortaan geen jonge vrouwelijke presentatoren meer wil. Die kunnen zwanger worden en het is lastig om een invaller te zoeken. De presentatrices Milouska Meulens, Liesbeth Staats en invaller Tamara Seur zijn allemaal op het moment zwanger, maar in werkelijkheid mogen ze natuurlijk na hun zwangerschapsverlof gewoon terugkomen. De redactie krijgt diverse boze reacties van kinderen, maar ook veel vaders waren teleurgesteld.

Meer 1 aprilgrappen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De beste aprilgrappen uit het Jeugdjournaal

  1. Pingback: 1 APRIL: Tattoos voor kinderen | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>