Paaldansen voor Jezus (YouTube)

Elke tweede zondag van de maand organiseert de Amerikaanse Crystal Deans, aansluitend aan de kerkmis een cursus paaldansen voor christelijke vrouwen. Er wordt gedanst op hedendaagse kerkmuziek.

Een kort broekje is toegestaan, maar kleren uittrekken niet. Ook mannen krijgen geen toegang tot de les. Op vertoon van hun psalmenboekje krijgen gelovigen gratis toegang.

Het journaal van de Amerikaanse zender Fox besteedde aandacht aan de nieuwe geloofsvorm. Grote commotie was het gevolg. Streng christelijke organisaties hebben de Goddelijke paaldanscursus al vervloekt. Maar lerares Crystal Deans ziet het probleem niet: “Ik ben heel katholiek. Ik bid en praat met God. Er is niets mis met wat ik doe, ik leid niemand op tot strippers. Iedereen mag over me oordelen, uiteindelijk oordeelt enkel God.ā€

Of het initiatief een aprilgrap is, moet nog duidelijk worden. Ook Jezus en God hebben nog niets van zich laten horen, maar het is aannemelijk dat ze de cursus toejuichen, het zijn tenslotte mannen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>