Japanse dodenlijst aardbeving is nep

Enkele uren lang dacht de Australische Ashley Russell dat haar dochter door de aardbeving in Japan om het leven was gekomen. Haar naam stond op een website voor vermiste personen die opgezet leek door Google. De dodenlijst op de website was echter vals en haar dochter, Alice Byron, springlevend.

Russel was doodongerust en kon niet meer slapen nadat ze zaterdag las dat haar 21-jarige dochter in een Japans ziekenhuis was opgegeven. Bij het bericht stond de naam en het telefoonnummer van een bestaand ziekenhuis. De arts die de vrouw dood had verklaard bestond echter niet.

Enkele uren later ontving de Australiese alsnog een telefoontje van zijn doodgewaande dochter: “Het was alsof ik een geest aan de lijn had.” Ook andere nog levende inwoners van Japan staan als dode vermeld op internet. “Er loopt een aantal nare mensen rond, die er doelbewust op uit zijn mensen pijn te doen“, aldus de 48-jarige Russell.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>