‘Pokemon bedenker komt om bij tsunami’

De tsunami in Japan zou het leven hebben geëist van Mr. Tajiri, de bedenker van stripfiguur Pokemon. Zelfs het stripfiguur zelf, dat in zijn televisieavonturen heel wat heldendaden verricht, kon het leven van zijn baasje niet meer redden.

The creator of Pokemon died today in the #tsunami, #Japan. RIP: Satoshi Tajiri. #prayforjapan,” schrijft Twitter gebruiker @xCyrusAndLovato, het bericht is wereldweid honderdduizenden keren doorgestuurd.

Wie echter op Google zoekt naar nieuwsberichten over de noodlottige dood van Mr. Tajiri vindt daarvan geen enkel officieel bericht. Duidelijk geval van een Biebertje.

“Thanks for your concern! During the earthquake, no one at Nintendo in Japan was injured and there was no apparent structural damage” schrijft @NintendoAmerica. En tenslotte bevestigd ook Mauritis Hot dat Mr. Tajiri weliswaar onder indruk is van al het natuurgeweld, maar hij verder in goede gezondheid is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>