KFC geeft gratis kip aan daklozen, maar steunt ook KKK

Al sinds het begin van het millennium wordt de fasfoodketen KFC (het voormalige Kentucky Fried Chicken) geplaagd door wilde geruchten, die door goedgelovigen massaal per mail worden doorgestuurd. In de berichten wordt beweerd dat founder Colonel Sanders van KFC jaarlijks een gedeelte van zijn winst zou bijschrijven op de rekening van de Klu Klux Klan.

Maar ook dat het restaurant zijn naam zou hebben veranderd om onder het statement uit te komen, waarin founder Colonel Sanders stelde dat elke dakloze die erom vroeg, gratis te eten moest krijgen.

Beide beweringen zijn grote onzin (zie bericht Snopes), net als andere grote bedrijven als de Aldi en MC Donalds is KFC het slachtoffer digitale pesterijen. Founder Colonel Sanders kan KFC geen opdracht geven om geld aan de KKK te geven, kortweg omdat hij zijn bedrijf al in 1964 verkocht. Ook al groeit er bij de beste man al sinds 1980 een tuin op zijn buik.

Ook gaf KFC nooit gratis eten aan daklozen, stichter Colonel Sanders gaf veel geld aan het goede doel, maar zwervers kregen van hem geen gratis kipkluifjes. Het restaurant is dus zeker niet van naam veranderd om onder deze liefdadigheid uit te komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “KFC geeft gratis kip aan daklozen, maar steunt ook KKK

  1. Pingback: African-American betaalt meer voor hamburger bij McDonald’s | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>