Belgen bestoken media met nep nieuws

Één jaar lang verstuurde het Vlaamse cabaretgezelschap de Neveneffecten in dienst van productiehuis Woestijnvis tientallen nep-persberichten naar de Belgische media. Ze wilde weten of journalisten hun bronnen wel checkte. Niet dus, het afgelopen jaar verscheen menig nep-persbericht in de krant. En wij maar afvragen waarom juist in Belgische kranten altijd zoveel raar nieuws staat.

Een jaar later komen de programmamakers uit de kast en onthullen welke berichten er allemaal nep waren. Vanavond wordt om 21:00 op de Belgische zender Één de tweede aflevering van Basta uitgezonden.

De eerste aflevering van Basta sloeg al in als een bom. Zo bleken de berichten “Openvld kiezer heeft de meeste seks” en “Vlamingen waren de dapperste Galliers” gebakken lucht. Ook werd de Belgische telefoonprovider Modistar met een telefoongrap voor de gek gehouden (geniaal!), bewaker Mathieu die erin trapte mag zich al een bekende Vlaming noemen. (zie filmpje hieronder)

Ruim 900.000 Vlamingen zagen de eerste uitzending, wij zijn al fan en jij na het zien van aflevering 1 ook! Niet vergeten, vanavond 21:00 op Één.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Belgen bestoken media met nep nieuws

 1. Topmodel

  Kwam dat filmpje elders tegen. Wie em nog niet heeft gezien: kijken! Ik heb nog nooit zo een goeie grap gezien. Arme Mathieu.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Belgen kraken belspelletje (YouTube) | Hoax

 3. F Reud

  Uhhhh berichies verwijderen, held…..Ik snap niet dat er nog ZIEKE CREATIEVE geesten zijn die dit soort nepberichten plaatsen. Een fatsoenlijk mens zou dat toch nooit doen, hè Fred?!

    /   Reply  / 
 4. Internetpolitie

  Al deze berichten zijn leugens

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Vlaamse televisiemakers liever lui en laf (YouTube) | Hoax

 6. Pingback: Belgische ufo grappenmaker liegt? Radarbeelden niet verklaard?? | Hoax

 7. Pingback: ‘Helft Belgen vindt Hitler toffe peer’ | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>