Best hoax ’10: Nederland toch wereldkampioen!

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Octopus Paul zat toch fout! Niet Spanje, maar Nederland zou het wereldkampioen voetbal hebben gewonnen. Geen spellingsfoutje dit keer. Het Spaanse team zat keihard aan de doping.

De Spaanse dopingdokter Eufemiano Fuentes beweert dat hij de Spaanse topvoetballers van stimulerende middelen heeft voorzien.

Als ik alles vertel wat ik weet, dan kan Spanje vaarwel zeggen tegen de Europese en wereldbeker.” Zou de gynaecoloog afgelopen weekeinde hebben laten weten aan enkele celgenoten, zo meldt de krant Marca.

Fuentes zat een nacht in de cel op verdenking van betrokkenheid bij ‘Operacion Galgo’. Vier jaar geleden was hij een van de betrokkenen in de bloeddopingzaak rond Jan Ullrich en Ivan Basso, de zogeheten ‘Operacion Puerto’.

De bewering heeft in Spanje tot veel commotie geleidt. Bondscoach Vicente del Bosque reageert verontwaardigd: “Ik heb niets geconstateerd dat een verdachtmaking zou rechtvaardigen. We maken ons niet druk om deze beschuldigingen. Het is lariekoek: we hebben het WK zonder doping gewonnen.” En dat betwijfelen wij dus!

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>