Best hoax ’10: ‘Ryanair wil stewardess laten landen’

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Vliegmaatschappij Ryanair doet alles om de kosten te drukken. Zo werd al bekend dat de prijsbreker geld ging vragen voor het toiletbezoek. Dit nieuws bleek later een vervroegde aprilgrap. In September 2010 zegt Ryanair baas Michael O’Leary de copiloot te willen afschaffen, een stewardess kan met een korte cursus immers ook best assisteren bij de landing.

“Waarvoor dienen die gasten eigenlijk? Laat computers de vliegtuigen besturen en gebruik de piloot voor als er iets fout loopt. Die copiloot is nergens voor nodig”, aldus Michael O’Leary. De bobo vergeet echter dat hij ook al eens de stewardessen wilde afschaffen.

En wat als er iets gebeurt met de enige piloot? “Dan moet die er maar een steward of stewardess bij roepen”, zegt O’Leary. “Zij moeten worden opgeleid om een vliegtuig veilig aan de grond te kunnen zetten.”

Of je nu direct jouw geboekte Ryanair ticket moet annuleren, is echter wat overdreven. Grote kans dat ook dit weer een vervroegde aprilgrap is, enkel en alleen in de media gebracht als reclame voor Ryanair. En alweer gelukt!

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>