Best hoax ’10: ‘Joran heeft ontsnappingsplan’

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Beroepsleugenaar Joran van der Sloot heeft volgens geruchten een briljant ontsnappingsplan bedacht. Van der Sloot zou een zwangerschap willen veinzen. Als zwangere man zou hij in de gevangenis een voorkeursbehandeling krijgen en worden overgeplaatst naar een speciale afdeling, die minder zwaar bewaakt wordt. Vanuit hier zou hij makkelijk kunnen ontsnappen.

Joran’s ontsnappingsplan was vergevorderd, een eerste zwangerschapstest bleek positief, Joran was mogelijk zelfs zwanger van een tweeling. Bijna leek alles te lukken, maar uiteindelijk kwamen de bewakers er toch achter dat Joran de boel voor de gek hield.

Lichamelijk onderzoek wees uiteindelijk uit dat hij niet zwanger was, wel vond de arts een vergroot rectum en sporen van een traumatische miskraam. Zeepje laten vallen in de douche Joran? Een duimverhaal verzonnen door theSpoof, dat zijn weg vond via diverse internetfora.

In oktober heeft Joran volgens Peruaanse media een tweede ontsnappingspoging ondernomen. Joran zou een bewaker geslagen hebben, omdat deze zijn eten had vergiftigd. Toen hij weer in zijn cel werd gegooid, scheurde hij zijn kleren van zijn lijf en schreeuwde: “Ze willen me vermoorden.” Ook dit verhaal heeft de geloofwaardigheid van een pannenkoek.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>