Best hoax ’10: Gratis pinnen

’In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Een landelijke storing bij de pinautomaten van ING bank heeft in augustus 2010 op verschillende plekken gezorgd voor een ware run op ’gratis’ geld.

In feite was er een normale storing, maar grappenmakers op Twitter meldde dat de automaten gratis geld zouden spugen.

Onder meer bij een pinautomaat van de Rabobank in Scheveningen ontstond een lange rij mensen die zichzelf al rijk aan het reken waren. Volgens de geruchten zouden ING-klanten die daar 50 euro pinden maar liefst 250 euro krijgen. Dat bedrag zou niet van de rekening worden afgeschreven. Ook op fora leefde het onderwerp flink op.

In onder andere Amsterdam en Lelystad werd zelfs de politie ingeschakeld om de rust bij de pinautomaten te bewaken.

Na alle geruchten zou de Rabobank landelijk uit voorzorg zijn apparaten hebben uitgezet, al laat de bank achteraf weten dat ze ook (heel toevallig) getroffen was door een storing.

Op een regenachtige dag in oktober herhaalde de run op gratis geld zich bijna weer, als hangjongeren via Twitter het gerucht verspreiden ze gratis hebben gepind. ING-webcare draait overuren, maar weet het gerucht uiteindelijk de kop in te drukken.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’10: Gratis pinnen

  1. Pingback: Krokodillenzoektocht en Obama-affaire grootste hoax 2010 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>