Best hoax ’10: Schietaap is broodje aap (YouTube)

’In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Even leek het erop dat de Amerikanen er een nieuwe vijand bij zouden krijgen. Diep in de bergen van Afghanistan zou de Taliban apen leren omgaan met een AK-47 . Bij goed gedrag werden de apen beloond met een banaan, net zolang ze zelfstandig een Amerikaan konden neerknallen.

De Taliban lijkt het idee hebben afgekeken hebben van de Russische leider Stalin, die tijdens de koude oorlog wetenschappers de opdracht gaf een soort aapmens te ontwikkelen die de rotklusjes kon opknappen.

De scoop werd met veel dikgedrukte letters, pica’s en videoreconstructie afgedrukt door de Chinese kwaliteitspers. Maar na ruim een maand bestuderen, is de aap uit de mouw, Westerse wetenschappers concluderen dat het bericht hartstikke nep is. Kunnen onze jongens hun laatste nachtjes in Uruzgan toch nog rustig en zonder enge dromen doorbrengen.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Best hoax ’10: Schietaap is broodje aap (YouTube)

  1. Tim

    dit blog is zo dood als een pier

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Het geheime wapen van de Taliban (YouTube) | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>