Best hoax ’10: Nep-’Volkskrant’ brengt vrolijk nieuws

’In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Volkskrant zuigt sowieso duim, maar op 7 juni 2010 helemaal. Actievoerders hebben deze dag op stations in Den Haag, Delft en Leiden nep-’Volkskranten’ uitgedeeld met enkel alleen goed nieuws. De zuurste krant van Nederland is daarmee voor één keertje lekker zoet. Geen gezeik meer over koopkrachtverlies en milieurampen, maar enkel jubelende berichten over hoe Nederland eruit zou kunnen zien.

De Volkskrant heeft zelf niets met de nepkrant te maken. Het is een eenmalige actie van het collectief ‘Zo kan het ook’ om te laten zien hoe het nieuws er ook zou kunnen uitzien. Opperzuursnor Pieter Broertjes van de echte Volkskrant kan de actie wel waarderen.

Het project is geïnspireerd door de Yes-men, die een jaar geleden een eigen versie van de New York Times uitbrachten. De oplage bestaat volgens de makers uit 100.000 exemplaren. In het verleden zijn ook De Telegraaf en de International Herald Tribune al een keer nagemaakt.
Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>