Best hoax ’10: Obama heeft affaire

’In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Oeps, het ziet ernaar uit dat ook Obama, net als zijn collega Clinton er een Lewinsky erop na houdt. De Lewinsky van Obama heet Vera Baker, heeft een wikipedia en was medewerkster bij het campagnebureau van de president. Vera haalde miljoenen dollars binnen voor het financieren van de winnende ‘Yes we can!’ campagne. Nog smeriger wordt het als de bladen ontdekken dat Vera Baker sprekend lijkt op de bloedeigen halfzus van Obama.

Het is niet de eerste keer dat Obama in verband wordt gebracht met Baker. De twee kennen elkaar al sinds 2004, toen Baker Obama’s assistente was. Ze zou destijds ontslag hebben moeten nemen omdat Michelle Obama lucht zou hebben gekregen van de intieme band tussen Baker en haar man. Een anti-Obama vereniging heeft zelfs 1 miljoen dollar beloofd aan diegene die gevoelige informatie heeft over een geheime ontmoeting.

Nu lijkt iemand toch eindelijk uit de school te willen klappen. Wanneer heel Amerika zijn adem inhoud omdat er een bomauto op Times Square staat, vertelt een anonieme chauffeur zijn verhaal aan een verslaggever van het dubieuze tabloid the Enquirer.

Een limousine chauffeur claimt de twee in 2004 samen te hebben afgezet bij een Hotel in Washington DC, hier zouden ze in het geheim een hotelkamer gedeeld hebben. Tot zover iets wat iedereen kon beweren, maar er schijnt zelfs een video opname te zijn. Welke overigens inmiddels alleen nog maar te vinden is op sites die direct je hele computer lamleggen met een Trojaans paard.

Of het verhaal klopt, daar valt over te discusseren. Het tabloid opent meestal met ufo waarnemingen of geestverschijningen van Elvis en is daarom nogal dubieus. Maar eens in de zoveel tijd heeft het blad toch een schokkende scoop, zo publiceerde het krantje als eerste over de Lewinsky affaire, de zwangere dochter van Sarah Palin, de ziekte van Michael Jackson en de affaire van Tiger Woods. Daartegenover staan echter drie maal zoveel verzonnen duimverhalen.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’10: Obama heeft affaire

  1. Pingback: Krokodillenzoektocht en Obama-affaire grootste hoax 2010 | Hoax

  2. Pingback: Hoax viert hoogtij in 2010 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>