Best hoax ’10: Lichaam Natalee Holloway gevonden

’In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Twee snorkelende bejaarden hebben wellicht het lichaam van Natalee Holloway gevonden. Toen de twee het rolletje van hun onderwatercamera hadden laten ontwikkelen, stonden er niet alleen gekleurde vissen op de kiekjes. Op een van de foto’s is duidelijk een menselijk skelet te zien.

De sportieve oudjes Patti en John lieten de foto zien aan vrienden en de lokale politie. Allen waren het erover eens: het zijn menselijke botten. Zelfs de huisarts zei: het lijkt op een skelet dat verzwaard is met stenen.

John Muldowney vermoed dat de botten van de vermiste 18-jarige Natalee Holloway zijn, de studente die op mysterieuze wijze verdween na een gezellig onderonsje met Joran van de Sloot. “Het is toch vreemd dat haar lichaam nooit is gevonden en dat wij, in de buurt van de plek waar ze voor het laatst is gezien, een foto hebben gemaakt van een menselijk skelet op de zeebodem”, zegt de 78-jarige John in Lancaster Online.

Nadat John het skelet bij de politie had gemeld, hoorde hij echter niets meer, daarom besloot hij de foto’s aan de krant te geven. Pas hierna werd besloten een duikteam eropuit te sturen. Onderzoek wees echter uit dat de vermeende botten, bij nader inzien toch een stuk koraal bleken te zijn.

Kaak Holloway gevonden
Eind november wordt er opnieuw gesuggereerd dat er overblijfselen van Nathalee Holloway zouden zijn gevonden. Op het strand vinden toeristen een stuk kaak met een tand erin. Maar na onderzoek blijkt het kaakje van iemand anders.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Best hoax ’10: Lichaam Natalee Holloway gevonden

  1. André de Hooge

    Vergissen is menselijk!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>