Best hoax ’10: Twitteraar fopt BN’ers met kanker

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Een beetje zielig doen over een ongeneeselijke ziekte en je staat zo in de spotlights. Tientallen bekende Nederlanders, gingen er met boter en suiker in. Want iemand steunen met kanker, dat is dan weer goed voor je imago.

Bart Veldkamp, Annette Gerritsen, maar ook Gio Lippens, Tom Egbers en Mickey Hoogendijk, allemaal leefden ze mee met de Spaanse Ines Ortiz Rocasolano. Op Twitter berichtte ze elke dag hoe het met haar ging. Toen ze begin februari in Salt Lake City geopereerd zou worden aan een hersentumor, had ze al ruim zevenduizend volgers verzameld, die allemaal bezorgd waren of ze het einde van de week nog zou halen.

Maar Ines Ortiz Rocasolano bestaat helemaal niet. Achter het Twitterprofiel schuilt de kerngezonde Adriana Hendrica Jongenelen uit het Brabantse Oudenbosch, die met haar verzinsels wekenlang duizenden followers voor de gek hield.

Vermoedelijk stal ze de identiteit van de kunstenares Ines Ortiz Rosacolano, om haar naam op Twitter te misbruiken voor haar eigen hang naar aandacht.

“Dit zijn nou de uitwassen van social networking. Zo ga je niet met de emoties van mensen om’, aldus Stalenburg (ex-oprichter GeenStijl). Hij had zijn twijfels toen ‘Ines’ na een operatie in coma zou hebben gelegen. Toch keek ze een dag later alweer naar de 1500 meter schaatsen op de Spelen in Vancouver.

Wij raden Adriana Hendrica Jongenelen aan te stoppen met haar kletspraatjes en in het telefoonboek eens het nummer van een psychiater op te zoeken.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’10: Twitteraar fopt BN’ers met kanker

  1. Pingback: Hoax viert hoogtij in 2010 | Hoax

  2. Pingback: Alice’s Bucket List bijna trendingtopic: Maar is Alice echt? | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>