Best hoax ’10: Laatste foto Michael Jackson nep?

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

De laatste schokkende foto waarop Michael Jackson vecht voor zijn leven is nep. Dat beweert Brian Oxman advocaat van de Jacksonfamilie. Op de foto ligt de King of Pop aangesloten aan de beademing in de ziekenwagen.

Wij denken dat de foto voor 99,9% in Photoshop is gemaakt. Het is een nepfoto. Als de fotograaf wil bewijzen dat ‘ie echt is, moet hij met bewijzen komen”, aldus de advocaat.

Maar dat bewijs van echtheid is er waarschijnlijk; het Algemeen Dagblad heeft het Nederlandse persbureau BrunoPress de foto laten onderzoeken. Welke constateerd dat de foto niet gephotoshopt kan zijn. Dit omdat het digitale fotobestand gegevens (de datum, tijd wanneer de foto genomen is, type camera dat gebruikt is) bevat die een gephotoshopte foto niet zou hebben. Ook vertoont de foto geen enkele onregelmatigheid, zelfs niet wanneer deze wordt uitvergroot.

Het zou nog kunnen dat de foto afkomstig van persbureau National Photo Group in zijn geheel in scène gezet is. Dat zou betekenen dat er een look-a-like voor Michael Jackson is gebruikt en de ambulancebroeders acteurs zijn. Maar ook dit is zeer onwaarschijnlijk, het toneelstukje zou dan razendsnel in scène gezet moeten zijn: al vlak na het overlijden van de King of Pop maakte het Amerikaanse programma Entertainment Tonight de foto al wereldkundig.

Lijstje: De beste hoaxen van 2010


facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Best hoax ’10: Laatste foto Michael Jackson nep?

 1. marieke

  Als het daadwerelijk fotoshopping is heeeft de fotograaf heel wat uit te leggen ook die ats zal om zijn meing gevraagt worden . Het lijkt er steeds meer op dat er vele puzzelstukken gevonden moeten worden . Maar deze is er overduidelijk een van !
  Er gaan geruchten dat het de etalage pop is uit zijn clip Lave me alone . Ben het na gaan speuren en inderdaad het zou zo kunnen .

    /   Reply  / 
 2. Elma

  hier komen mijn vraagtekens?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Bulshit wat moet ik nou echt geloven daarvan?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????deze wereld is echt Gestooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooord! vanwaar dan al deze uitgeplukte geruchten,nog even loopt mijn moeder ook nog ergens rond op de wereld die op 2 oktober 1987 was overleden aan een hersentimor,ach laat ze een voor een nakijken,stelletje dwzen!
  vandaar al deze ophef! LAAT MICHAEL JACKSON S.V.P MET RUST!
  Michael jackson isdaar het type niet voor om zijn dood in scene tezetten de basta! Ik Geloof NIEMand meer alleen MAAr GOD!
  namens JFAN ELMA

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>