Best hoax ’10: ‘Willem Alexander kan niet schaatsen’

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Evert Santegoeds komt begin 2010 met een opvallende scoop, Prins Willem Alexander zou de Elfstedentocht, waaraan hij in 1986 deelnam, helemaal niet volledig hebben uitgereden.

Graag willen wij ons direct van deze bewering distantiëren. Onze toekomstige koning kan namelijk schaatsen als de beste. Zo vroeg hij Maxima ten huwelijk tijdens een middagje schaatsen. Zo staat te lezen in de biografie van de prins, opgetekend door de RVD.

Santegoeds baseert zijn scoop op het verhaal van Lútzen Haak uit Drachten, die de schaatstocht drie keer uitreed. Volgens Haak kan alleen ‘een wereldwonder op twee benen’ de Elfstedentocht ongetraind op eigen kracht volbrengen. De prins zou door zijn chauffeur van stempelpost naar stempelpost gereden zijn.

‘Klinkklare onzin’, aldus plaatsvervangend directeur-generaal Chris Breedveld van de RVD. En dus moeten Santegoeds rectificeren. Onze toekomstige koning kan namelijk schaatsen als de beste! En daarvan is dit artikel het bewijs: Willem-Alexander breekt schouder bij schaatsen

Lijstje: De beste hoaxen van 2010

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>