Hoax history: Vette babyfoto Adolf Hitler

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Als we de foto’s mogen geloven was Adolf Hitler als baby al een sacherijnig dikkertje. De dikke babyfoto circuleert al vanaf 1933 en is gepubliceerd is verschillende Amerikaanse en Engelse kranten en tijdschriften.

Echter de echte Hitlerbaby was helemaal niet dik, de foto is een nepper en volgens onderzoek afkomstig van een fotobureau uit Londen, die zegt het plaatje gekocht te hebben van een fotograaf uit Duitsland.

Maar als het Hitler niet is, wie was het dan wel. Pas vier jaar later wordt dat uiteindelijk duidelijk. Als de Amerikaanse Mrs. Harriet Downs de foto ziet in een tijdschrift, herkent ze onmiddellijk haar zoon uit een vorig huwelijk, John May Warren. Hoewel haar zoon op de originele foto een stuk knapper is en minder boos. De fotograaf heeft het plaatje duidelijk bewerkt en donkerder afgedrukt, om zo de baby er angstaanjagender uit te laten zien.

In een brief zet mevrouw Harriet Downs het misverstand recht. Het is echter tot op de dag van vandaag een raadsel hoe de foto van de Amerikaanse John May Warren in Oostenrijk terecht komt en daar wordt aangezien als een kiekje van Hitler.

Een tragische bijkomstigheid is dat John Warren enkele dagen nadat zijn moeder het misverstand heeft rechtgezet van zijn fiets valt en overlijdt.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoax history: Vette babyfoto Adolf Hitler

  1. André de Hooge

    Nou nou nou!!! Wat een happening!!!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: 10 complottheorieën over Hitler | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>