Hoax history: Elvis is niet dood

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Het lichaam van Elvis werd op 16 augustus 1977 gevonden. De King stierf met poep op zijn benen en zijn broek op de enkels. Een dood die je niemand gunt. Waarschijnlijk daarom is het dat veel mensen willen denken dat Elvis nog steeds leeft.

De dood van de zanger zou in scène zijn gezet en Elvis zou zijn ondergedoken op een eiland in de Bahamas. Het bewijs daarvoor is volgens velen de foutieve spelling van Elvis zijn middelste naam op de grafsteen. Daar staat namelijk ‘Aaron’ geschreven, terwijl zowel zijn geboorte- als overlijdensakte melding maakt van ‘Aron’. Zou Elvis zijn mensen opdracht hebben gegeven om te zoeken naar een naamgenoot, zodat hij lekker aan een kokosnoot kon lurken?

Ook zijn er verdachtmakingen rondom het autopsierapport. Drie dagen na zijn dood verdween dit rapport spoorloos. De inhoud van Elvis zijn leeggepompte maag werd ook al zomaar weggegooid, waardoor het nooit 100% zeker zal zijn waaraan The King of Rock and Roll stierf. Misschien is hij dan toch vermoord of ontvoert door buitenaardse wezens?

En zo duikt Elvis nog regelmatig ergens ter wereld op. Een serveerster van een truckerrestaurant langs Route66 beweert dat hij regelmatig langskomt en dan telkens ‘Love me tender’ voor haar zingt. Een Amerikaanse Hamburgerbakker beweert dat de King eens op een doordeweekse dag een hamburger kwam eten. En in 2008 stelde GroenLinks nog kamervragen over hoe het toch kon dat Elvis regelmatig door Rotterdam reist met een ov-chipkaart.

Dat Elvis zijn voormalige bassist John Daniel Sumner als kistdrager zeker weet dat Elvis erin lag maakt voor deze believers weinig uit.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoax history: Elvis is niet dood

  1. Pingback: Elvis leeft en werkt bij Amerikaanse supermarkt | Hoax

  2. Pingback: Michele Bachmann dommer dan Sarah Palin? | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>