Vrouw belt met gsm in Charlie Chaplin film uit 1928 (YouTube)

In een scène van een film met Charlie Chaplin uit 1928 is wel iets heel opmerkelijks gezien. Als je goed kijkt zie je in het filmpje een vrouw voorbijlopen die mobiel aan het bellen is. Of in ieder geval heel goed die suggestie weet te wekken door geïnteresseerd in haar handpalm te praten.

Filmmaker George Clarke ontdekte het bizarre moment in de film. Volgens eigen zeggen heeft hij de film gedurende een jaar onderzocht en ook aan publiek van een filmfestival laten zien.

Volgens hem is er geen andere verklaring dan dat we hier te maken hebben met een tijdreiziger. Hoe verklaar je anders het gedrag van de vrouw? Het kon overigens ook een man zijn, die vrouw, aldus Clarke.

Wat denk jij? Hoax of hebben we hier te maken met een rasechte tijdreiziger?

Kijk en oordeel zelf (skip naar 2.50 om het geouwehoer over te slaan).

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vrouw belt met gsm in Charlie Chaplin film uit 1928 (YouTube)

 1. brammetje b

  Spiegeltje

    /   Reply  / 
 2. Burghart

  walkie talkies werden ontwikkeld tussen 1934 en 1940, dus het zou evt een prototype van een gewiekste uitvinder kunnen zijn. Verder lijkt het me moeilijk mobiel bellen als er geen gsm-masten bestaan. dus een mobiel zoals wij die nu kennen zal het niet zijn. Mocht het een persoon uit een andere tijd zijn, dan gebruikt ze een instrument dat geen zendmasten nodig heeft om te kunnen funkitoneren. Overigens lijkt mij tijdreizen onmogelijk aangezien je dan je eigen geboorte zou kunnen verhinderen doordat je een ouder zou kunnen uitschakelen, dus kom je erniet in de toekomst, DUS ben je ook niet teruggegaan in de tijd, DUS heb je ook je geboorte niet kunnen voorkomen, paradox?

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Raadsel mobieltje in Chaplinfilm opgelost? | Hoax

 4. Gsm afluisteren

  Als je lang genoeg naar iets kijkt zie je er in wat je wilt natuurlijk…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>