Google automatische auto vroege aprilgrap?

Een auto die niet door jezelf bestuurd wordt, maar door een computer. Het klinkt als toekomstmuziek, maar Google schijnt er hard mee bezig te zijn. De zoekgigant heeft zeven proefwagens rondrijden, waarmee het afgelopen jaar al 225.000 kilometer geheel automatisch en zonder bestuurder is afgelegd.

De bestuurder moest slechts twee maal ingrijpen, toen er iemand achterop reed bij een rood stoplicht en één keer toen een fietser door rood reed.

Het automatiseren kan volgens het bedrijf veel verkeersdoden schelen. Daarnaast zouden files kunnen worden verminderd omdat de automatische auto’s dichter op elkaar kunnen rijden.

Vroege aprilgrap?
Of Google zich na de telefoniemarkt ook op de automarkt gaat storten valt te betwijfelen. Wij geloven dit verhaal over automatische auto’s gewoon niet echt. Het is alleen maar omdat het bedrijf een reputatie heeft in het bedenken van aprilgrappen. Daar schijnen ze op het hoofdkantoor een hele afdeling voor te hebben.

Zo bedacht Google ooit de Rickroll en doopte ze de naam van zoekmachine Google om naar Topeka, de naam van het Amerikaanse stadje dat op zijn beurt zijn naam veranderde in Google.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>