‘Tanja Nijmeijer stiekem toch niet dood’

‘Tanja Nijmeijer omgekomen’, deze kop stond vorige week in elke krant. Maar de Nederlandse FARC-strijdster is helemaal niet dood, weet de Colombiaanse regering na wat gebitsvergelijkingen te concluderen. Dode lichaam is iemand anders, Nijmeijer speelt nog steeds verstoppertje in de jungle.

Een week geleden is het kamp van Nijmeijers hoogste baas Mono Jojoy gebombardeerd. Daarbij zijn twintig mensen van de FARC gedood. Het lijk van Mono Jojoy is geïdentificeerd. Ook van twee vrouwelijke lichamen is de identiteit vastgesteld, van een derde dus nog niet.

Helemaal zeker is de Colombiaanse regering echter niet, een vergissing is immers menselijk, daarom is nu het DNA-materiaal van de ‘Nederlandse verzetsstrijder’ opgevraagd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>