Drentse stierenvechter zuigt duim

De één vindt het dierenmishandeling, maar de 17-jarige Reinoud Homan uit het Drentse Nieuw Schoonebeek vindt het cool om twee vlijmscherpe pinnen in de buik van een stier te steken. Zijn grote passie is stierenvechten. Eind oktober begint hij zelfs aan de opleiding tot stierenvechter in Madrid.

En dat is voor een aankomend stierenvechter niet niks. Toegelaten worden tot de opleiding is niet eenvoudig. Buitenlanders komen er maar moeilijk binnen. Reinoud lukte het tenslotte toch. “Ze hadden daar zoiets van: dit is iets Spaans”, vertelt hij. “Maar ze konden me niet weigeren als inwoner van een EU-land.”

De ‘gezonde boerenjongen’ werd als kleine jongen gegrepen door het stierenspektakel toen hij samen met zijn buurjongen Bas met een rood tafelkleed, stierenvechtertje speelde met de jonge bokken.

Het voornemen om stierenvechter te worden valt niet bij iedereen goed, Reinoud krijgt talloze dreigmailtjes en telefoontjes. En veel dierenliefhebbers zien hem graag eindigen met een stierenhoorn door zijn kaak.

Gelukkig voor hen heeft de Drent zijn hele verhaal uit zijn duim gezogen. Reinoud wordt helemaal geen stierenvechter. Het is allemaal een grote grap. Dat bekent hij donderdagavond in het televisieprogramma MaDiWoDoVrijdagshow van Paul de Leeuw. Hij vond het leuk om ook eens in de lokale nieuwsbode te staan, maar tot zijn verrassing werd het bericht ook door de landelijke media, zonder te checken overgenomen. Reinoud gaat wel naar Madrid, maar om een andere opleiding te volgen, omdat hij z’n Spaans wil verbeteren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Drentse stierenvechter zuigt duim

  1. Pingback: HOAX.RADIO op Radio 1 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>