Steward Steven Slater is een held (YouTube)

Het was een droom van de Amerikaanse steward Steven Slater om het vliegtuig via de noodglijbaan te verlaten, maar hij dacht alleen niet dat hij ooit het lef zou hebben.

Gisteren deed hij het toch, toen een vrouwelijke passagier hem een klap op zijn hoofd gaf. Na de landing schold Slater de vrouw uit via de intercom, bedankte de rest van de passagiers voor 20 jaar respect, pakte twee blikjes bier van een karretje en gleed via de glijbaan naar beneden.

Het grapje kan Slatar zeven jaar celstraf wegens wangedrag, roekeloos handelen en beschadiging van andermans eigendommen opleveren. Omdat de glijbaan met grote snelheid uitklapt, zou Slater grondpersoneel in gevaar gebracht hebben.

Tegelijk is Slater inmiddels uitgegroeid tot een volksheld. Journalisten bedelen om een interview en hij heeft al 130.000 fans op Facebook. Ook is de website FreeStevenSlater.com opgericht, waarop liedjes staan om Slater te steunen.

De steward is voorlopig vrij, een onbekende was zo aardig de borg van 2500 dollar te betalen. Op 7 september dient zijn rechtszaak.
De Chinese televisie maakte een reconstructie van het voorval:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>