Mussen vallen nooit van het dak!

Als het erg warm is zoals nu, is een veelgehoorde uitdrukking ‘de mussen vallen dood van het dak.’ Maar het zijn helemaal geen mussen die doodvallen, het zijn jonge gierzwaluwen.

Dat zegt de vogelbescherming Nederland. Wel kun je volgens hen zeggen ‘de zwaluwen vallen van het dak’. Gierzwaluwen broeden net als mussen onder de dakpannen. Jonge gierzwaluwen verlaten het nest als de hitte te erg wordt. Maar dan krijgen ze meteen ook geen voeding en bescherming meer van de ouders, want zodra een jong uit het nest is stoppen de ouders met de verzorging. De jonge gierzwaluw kan nog niet voor zichzelf zorgen en sterft uiteindelijk van honger en dorst.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>