Boter en Suiker award toch uitgereikt

Hij begon al wat te stinken, maar gelukkig heeft de ‘Verwarde man’ winnaar van onze Boter en Suiker award, prijs voor de beste Aprilgrap 2010 zich deze week dan eindelijk gemeld.

De bedenker van de ‘Wilders is de neger van Venlo’ hoax probeerde ons eerst nogmaals om de tuin te leiden met het pseudoniem Philip Stekelenburg.

Vanaf vandaag komt meneer eindelijk echt uit de kast in een interview in NRC Next. Waarschijnlijk omdat aandacht van een kwaliteitskrant zelfs het ego van Roy van den Burg  streelt. Verwarde man blijkt uiteindelijk een slimme paarse broek die het leuk vindt om sprookjes te bedenken. Dat kunnen wij natuurlijk alleen maar aanmoedigen. En daarom kan hij de wanstaltige ‘Boter en Suiker Award’, die wij elk jaar toekennen aan de beste aprilgrap, alsnog op zijn bureau zetten.

De verwarde man zette rond 1 april een verzonnen verhaal over Geert Wilders op zijn weblog, dat prompt zonder realitycheck door vrijwel alle media werd overgenomen. De blonde rechtse politicus zou vroeger door zijn klasgenoten zijn uitgescholden voor neger.

“Al in de eerste klas van zijn lagere school, de Sint Mattheusschool in Venlo, was het raak. De jonge Geert werd regelmatig door een groep jongens in een hoek van het schoolplein gedreven. Ze duwden hem en riepen ‘neger’ in zijn oor.” Lees Verder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>