Ook Schotse politie geloofde in monster Loch Ness

Zelfs de Schotse politie geloofde in sprookjes. De dienders waren er in de jaren dertig heilig van overtuigd dat het legendarische monster van Loch Ness echt bestond. Er is zelfs overlegd of het monster niet beschermd moest worden voor jagers.

In de jaren dertig waren meerdere mensen van plan het monster te vangen voor onderzoek of opgezette jachtbuit.

Dat blijkt uit een brief die is ontdekt in het nationale archief van Schotland. In augustus 1938 schreef de politiechef van de regio Inverness over de, volgens hem, enige mogelijkheid om Nessie te redden. Hij stelde een Schotse staatssecretaris voor het publiek te vertellen dat het behoud van het monster wenselijk was. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds niet duidelijk of het monster echt bestaat of bestaat heeft.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ook Schotse politie geloofde in monster Loch Ness

  1. Pingback: ‘Man met snor liet krokodillen los’ | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>