IJsland meldt uitbarsting nieuwe vulkaan

Heel even was er paniek, in IJsland zochten mensen al snel hun familiefoto’s op en lieten hun kat binnen. Op Schiphol werd het eerste vliegtuig met passagiers toch nog even aan de grond gehouden.

De IJslandse televisie bracht namelijk exclusieve live-beelden van vulkaan Hekla, de grootste vulkaan op het eiland, die bezig was om keihard boem te doen. De grote vulkaan zou voor nog meer aswolken zorgen en is in staat met zijn kracht half IJsland te doen wegsmelten. Het bericht ging als een lopend vuurtje via Twitter rond de wereld.

Autoriteiten beweerden echter dat er niets aan de hand was. En al snel ging dit bericht dan ook als een nachtkaars uit. Wat bleek? Op de zogenaamde live-beelden die de nationale televisie uitzond, was niet de Hekla te zien. De camera stond per ongeluk op de rokende Eyjafjallajökull gericht, de vulkaan die nu al dagenlang voor problemen zorgt in het Europese luchtverkeer.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “IJsland meldt uitbarsting nieuwe vulkaan

  1. Pingback: 1 APRIL: Reuzenaardbij dankzij IJslandse asregen | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>