‘De buurman in een Marsmannetje’

Zeker acht procent van de Nederlanders gelooft dat zijn buurman best wel eens een buitenaards wezen zou kunnen zijn. Aliens zouden vermommen als normale mensen om ons te bespioneren en op een onbewaakt ogenblik de boel overnemen. Dat blijkt uit een wereldwijde peiling van Reuters Ipsos.

Ons land scoort niet hoog op het percentage ufo believers. In India en China denkt meer dan 40 procent dat aliens hun plek op aarde al veroverd hebben. Wereldwijd gezien gelooft een op de vijf mensen dat je op straat zonder dat je het weet een marsmannetje kan tegenkomen.

De onderzoekers ontdekten verder dat meer mannen (22 procent) dan vrouwen (17 procent) geloven in buitenaardse aanwezigheid op aarde. Ook zijn de meeste ‘gelovigen’ jonger dan 35. Voor het onderzoek werden 23.000 volwassenen in 22 landen ondervraagd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>