1 APRIL: Slimme kinderen krijgen stemrecht

Gelukkig mogen we toch nog een goede grap van het Jeugdjournaal verwelkomen. Over de schooluniformen grap waren we inderdaad niet erg enthousiast, maar deze nieuwe grap scoort zeker hoge punten.

Zo meldt het journaal dat tijdens de aankomende Tweede Kamer verkiezingen er voor het eerst in de geschiedenis ook kinderen mogen stemmen. Niet alle kinderen komen hiervoor in aanmerking, domme kinderen vallen buiten de boor, alleen de aller-slimste mogen een stem uit brengen.

Kinderen die graag mee willen doen aan de verkiezingen moeten eerst een digitale stemtest maken. Ze moeten daar vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld over de Citotoets, maar ook over Afghanistan, Geert Wilders en de AOW.

Volgens Stevan Kuijpers van de Afdeling Jeugdparticipatie en Democratische vernieuwing is het kinderkiesrecht een logische stap. “Nederland is natuurlijk net zo goed van kinderen. Ze worden sneller volwassen en laten steeds vaker zien goed mee te kunnen denken over actuele vraagstukken. Bovendien blijft een groot deel van de volwassenen met stemrecht bij de verkiezingen thuis.”

We hopen dat we dankzij onze kinderen dan toch eindelijk van Bakenende afkomen.

Meer 1 aprilgrappen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “1 APRIL: Slimme kinderen krijgen stemrecht

  1. Pingback: 1 APRIL: Beste aprilgrap 2010 (Top 10) | Hoax

  2. Pingback: 1 APRIL: School Zutphen voert schooluniform in | Hoax

  3. Pingback: 1 APRIL: De beste aprilgrappen uit het Jeugdjournaal | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>