1 APRIL: Free dowload Rickroll virusscanner

Ben jij vandaag ook voor de zoveelste keer gefopt met een Rickroll naar het irritante ‘Never gonna give you up’  van Rick Astley?

Vanaf nu hoeft dat niet meer F-Secure Labs biedt een stukje software om de Rickroll voortaan te blocken. Uiteraard is ook de downloadlink van deze software ook alweer een Rickroll.

De Rickroll linkt onder valse voorwendselen door naar de tophit ‘Never gonna give you up’ van the Rick Astley. De grap begon in 2007, toen mensen die zochten naar de trailer van de populaire computergame Grand Theft Auto IV direct werden doorgelinkt naar het deuntje.

Op 1 april werden miljoenen mensen op verschillende websites massaal gerickrolled. Zo linkte alle aanbevolen video’s op de voorpagina van Youtube door naar de muziekvideo. Maar ook nieuwssite Digg linkte vrolijk mee.Volgens een onderzoek van SurveyUSA zijn in 2008 maar liefst 18 miljoen Amerikanen op een of andere manier ‘gerickrolled’.

Meer 1 aprilgrappen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>