AD denkt dat Wilders een neger is

Wilders was de neger van Venlo, zo kopte het Algemeen Dagblad enkele dagen geleden. De scoop was afkomstig van weblog ‘De verwarde man’. Zelfs een kind uit groep 8 kon begrijpen dat het dat het hier ging om een onvervalste hoax.

Wij citeren: “Al in de eerste klas van zijn lagere school, de Sint Mattheusschool in Venlo, was het raak. De jonge Geert werd regelmatig door een groep jongens in een hoek van het schoolplein gedreven. Ze duwden hem en riepen ‘neger’ in zijn oor.”

Hoe Sjefke erbij kwam om Wilders neger te noemen, weet Verhoeff niet. Ludde Gubbels, de inmiddels gepensioneerde leraar van Wilders, heeft echter wel een vermoeden. “Wij hadden op school, en überhaupt in Venlo, vrijwel geen allochtonen. De Indische gelaatstrekken van Geert vielen daardoor op. Natuurlijk is iemand van Indische komaf geen neger, maar probeer dat een kind maar eens uit te leggen.”

En inderdaad de weblog in kwestie wordt gevuld door kinderen uit groep 8 basisschool De Carrousel in Gouda. Het Algemeen Dagblad doet inmiddels al eitje leggen niemand zeggen, gelukkig hebben we de mirror nog. (via GeenStijl)

Update: Ook alweer een hoax!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “AD denkt dat Wilders een neger is

  1. Dimitri

    “En inderdaad de weblog in kwestie wordt gevuld door kinderen uit groep 8 basisschool De Carrousel in Gouda.”

    Geloof je het zelf?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: 1 APRIL: Wilders heel geen neger, deel II | Hoax

  3. Pingback: Boter en Suiker award toch uitgereikt | Hoax

  4. Pingback: De beste aprilgrappen uit de politiek | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>