Balkenende ruimt geen sneeuw op eigen stoep

Als het Irak-rapport de kop van Balkenende niet kost, dan zorgt het sneeuwruimschandaal er wel voor dat hij binnenkort moet maken dat hij wegkomt. Vanmiddag is het vragenuurtje weer geopend en de hard werkende arbeiders van de PvdA hebben al aangekondigd de minister president ernstig toe te spreken, want je eigen stoep niet sneeuwvrij maken, zodat iedere voorbij ganger gemakkelijk op zijn bek kan pleuren schandalig. (Foto!)

En nog erger als je bedenkt dat Balkenende voor het weekend nog een oproep deed aan mensen om vooral hun eigen stoep schoon te houden, onder het motto ‘normen en waarden’, ‘belang voor de samenleving’, ‘voc-mentaliteit’ weet u wel.

Een journalist van het AD kwam op het idee om eens te gaan kijken bij het huis van Balkenende in Capelle aan den IJssel, waar hij een stoep vol sneeuw aantrof. Alleen een stukje naar de deur was geveegd.

Overigens dit stukje had Balkenende ook niet zelf gedaan, hij liet daar zijn vrouw Bianca voor opdraven omdat hij moet werken. Volgens haar is het een lastige klus, omdat de sneeuw behoorlijk is vastgekoekt. Balkenende kom nou, sneeuw ruimen en ijsbikken, dat is mannenwerk.

Andere bewoners van de straat hebben hun stoep wel geveegd. Zij lieten zich inspireren door de woorden van hun ‘machtige’ buurtbewoner.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>