Best hoax ’09: Wereld vergaat niet in 2012, maar pas in 2208

De laatste maand van het jaar gaat in. Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van 2009.

Stom rekenfoutje, want in plaats van 2 jaar hebben we toch nog fijn 198 jaar voordat de wereld vergaat. De aanname dat de wereld in 2012 zal vergaan is gebaseerd volgens wetenschappers berust op een misberekening.

De kalender van de Maya’s waarop het onheilstijding gebaseerd was loopt bij nader inzien pas twee eeuwen later in 2208 af. De rekenfout is waarschijnlijk gemaakt omdat de Maya’s niet één maar vier kalenders hanteerde, die allemaal weer even ingewikkeld waren. Daar komt nog bij dat de in steen gebeitelde jaartelling erg lastig is te lezen.

De onderzoekers gaan er overigens vanuit dat er in het jaar 2208 nog steeds niks gebeurt, geen volgende oerknal, geen ingeslagen meteoriet, want als er al iets zou gebeuren, dan was het al gebeurt.  De Maya-’eindtijd’ is sinds het bestaan van de aarde al zo’n 150.000 keer overnieuw begonnen.

Over het naderende einde van de wereld willen wij dus voorlopig niets meer horen. Al vinden wij het jammer dat wij dan toch helaas verstek moeten laten gaan op het einfeestje en dat is toch jammer.

Meer Best hoax ‘09

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’09: Wereld vergaat niet in 2012, maar pas in 2208

  1. Pingback: Hoax.blog.nl presenteert: De 25 grootste Broodje Aap verhalen 2009 | Hoax

  2. Pingback: Oktober 2010 heeft 5 vrijdagen, zaterdagen en zondagen, gebeurt maar elke 823 jaar | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>