Best hoax ’09: Misdaadjournalist verslaat eigen moorden

De laatste maand van het jaar gaat in. Hoax.blog.nl blikt elke dag terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van 2009.

Ruim baan voor de grootste giller in de misdaadjournalistiek, in ieder geval van dit jaar! De Braziliaanse politie vatte in de zomer de misdaadverslaggever Wallace R. Souza in de kraag. Vermoed wordt dat hij ten minste vijf mensen in koelen bloede heeft vermoord, om deze moorden vervolgens als eerste exclusief te verslaan in zijn eigen programma.

De moordjournalist had altijd alle beelden, wist altijd meer dan de politie en was altijd als eerste aanwezig op het plaats delict. En dat is dan natuurlijk op den duur verdacht.

Souza wordt niet alleen verdacht van moord, maar ook van betrokkenheid bij een criminele organisatie en drugssmokkel. Toen agenten zijn huis doorzochten, vonden ze veel contant geld en politiewapens. Naast presentator was de nep-journalist ook actief in de lokale politiek.

Volgens zijn advocaat is Souza uiteraard onschuldig. Hij zou zelfs slachtoffer zijn en er op zijn beurt weer zijn bijgenaaid door de echte daders.

Meer Best hoax ‘09

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’09: Misdaadjournalist verslaat eigen moorden

  1. Pingback: Hoax.blog.nl presenteert: De 25 grootste Broodje Aap verhalen 2009 | Hoax

  2. Pingback: De 25 grootste hoaxen van 2009 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>