Orale seks en zoenen veroorzaken keelkanker

Een virus dat overdraagbaar is via orale seks, of zelfs door gewoon een beetje zoenen kan keelkanker veroorzaken. En het kan allemaal nog erger, het humaan papilloma virus schijnt een ernstigere vorm van kanker te veroorzaken dan roken of drinken.

Tachtig procent van de seksueel actieve vrouwen is waarschijnlijk al besmet, of wordt dat binnenkort. Over mannen zegt het onderzoek niks.

“Dat is de conclusie van een recent Brits onderzoek van de Johns Hopkins University. Uit de studie onder driehonderd mensen blijkt dat personen die orale seks hebben gehad bij meer dan zes verschillende seksuele partners, bijna negen keer zoveel risico lopen op keelkanker. Met een orale infectie van het humaan papillomavirus loop je zelfs 32 keer zoveel risico op de ziekte. Onder de deelnemers van het onderzoek was 72 procent geïnfecteerd”, zo staat te lezen in de Telegraaf.

Minister Ab Klink van gezondheidszorg heeft na het horen van dit schokkende nieuws, direct maatregelen aangekondigd. Mannen worden binnenkort verplicht de waarschuwing: “Pijpen veroorzaakt kanker” op de zijkant van hun penis te tatoeëren.

Deze week werd er ook al bekend dat je keelkanker kunt krijgen door het drinken van koffie of thee. En van chips krijg je het ook.

De grootste hoax en broodje aap verhalen, lees je elke dag op hoax.blog.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Orale seks en zoenen veroorzaken keelkanker

  1. Pingback: Zwarte beha kankerverwekkend? | Hoax

  2. Arjan

    Ik ben altijd een beetje verbaasd van alle onderzoeken en de media aandacht die soms ontstaat. Maar op http://www.keelkanker.org staat dit ook. Het heeft allemaal te maken met mogelijke virusinfecties die een verhoogd risico geven op kanker.

    Maar als je iemand beft of pijpt krijg je echt niet gelijk keelkanker. Er zijn nog veel meer factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling hiervan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>