Olifanten sporen landmijnen op? Grapje!

Voor veel mensen klonk het aannemelijk, maar de olifanten van Ouwehands Dierenpark gaan helemaal geen landmijnen opsporen. Het is gewoon een geslaagde 1 aprilgrap! Krant De Gelderlander en omroep NCRV hadden zelfs al een mooie reportage gemaakt van de spoorzoekende olifanten. Die waren waarschijnlijk gewoon op zoek naar een stukje brood in plaats van een landmijn. Altijd hoor een wederhoor toepassen!

Het Dierenpark uit Rhenen had nog wel een mooie verklaring voor de grap. ,,Door middel van deze grap wordt aandacht gevraagd voor de problematiek van onopgeruimde landmijnen in grote delen van Afrika, waar nog dagelijks mensen Ć©n dieren omkomen als gevolg van opgelopen letsel door deze landmijnen. Ouwehands Zoo Foundation (de natuurbeschermingsstichting van Ouwehands Dierenpark Rhenen) zal een bedrag ter beschikking stellen voor bescherming van Afrikaanse olifanten in het wild gerelateerd aan deze problematiek.” Geslaagde grap, dus.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Olifanten sporen landmijnen op? Grapje!

  1. AndrƩ de Hooge

    Als dit een grap is, dan heeft die persoon geen gevoel voor humor!!! Afblijven van de olifanten!!!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: De 10 beste aprilgrappen van 2009 | Hoax

  3. Pingback: 1 APRIL: De beste aprilgrappen over dieren | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>