Roofdier staat Zwarte Cross in de weg, 1 april?

Het klinkt als een 1 april-grap, maar bioloog Anton Stortelder is heeeeeeel serieus, zegt ie zelf. Hij heeft de unieke ‘Steppebunzing’ ontdekt in de Achterhoek. Deze martersoort, die helemaal niet voorkomt in West-Europa, heeft de omgeving van Lichtervoorde uitgekozen tot zijn nieuwe woonplaats. Het driedaagse festival Zwarte Cross dreigt nu niet door te kunnen gaan, om dit lieve beestje niet bang te maken. Stel je voor.

De uitwerpselen en de sporen van het beestje zijn volgens de bioloog toch echter het onomstotelijke bewijs dat het hier niet om een 1 april-grap gaat. Hij roept de gemeenschap op het diertje te omarmen en in de strijd tussen natuur en economie de natuur niet te laten zitten. Mocht het toch om een grap gaan: De kaartverkoop voor het driedaagse festival dat in juli plaatsvindt is al begonnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Roofdier staat Zwarte Cross in de weg, 1 april?

  1. Pingback: De 10 beste aprilgrappen van 2009 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>