Hallmark reageert op ‘Postcard from Hallmark’ spam

De ‘Postcard from Hallmark’ spammail mag dan tamelijk ongevaarlijk zijn. Hallmark zit aardig met de mail in zijn maag. Wij citeren de reactie van Olivier Meltzer (Hallmark) op 22 december 2008:

De laatste tijd circuleren er mailtjes met als afzender CNN, Kassa of Hallmark waarin wordt gesuggereerd dat je pc met een virus wordt besmet zodra je een Hallmark e-card opent. Dit is onzin. Een echte Hallmark e-card kun je veilig versturen en bekijken.

Hoe herken je een echte Hallmark e-card?
- Echte Hallmark e-cards bevatten geen bijlagen. Bevat de e-mail bijlagen (zoals exe of zip bestanden), open deze dan niet en gooi het mailtje weg.
- Echte Hallmark e-cards bevatten de naam van de verzender. Is er sprake van vage bewoordingen, zoals ‘u ontving een e-card van een vriend’, open deze dan niet en gooi het mailtje weg.
- Controleer of de link in de e-mail die verwijst naar je e-card, begint met een echt webadres (zoals http://www.hallmark.nl). Als de link begint met een nummer of een ander vreemd adres, is het geen Hallmark e-card.

Op http://www.hallmark.nl vind je meer informatie over dit onderwerp. Kijk ook hier voor de speciale Hoops & Yoyo e-card die Hallmark heeft ontwikkeld om duidelijk te maken dat Hallmark e-cards veilig zijn. De kaart heet “virus/ Hoax”.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hallmark reageert op ‘Postcard from Hallmark’ spam

  1. Pingback: Oude ‘Postcard from Hallmark’ spam duikt weer op | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>