Rel rond verkiezingsposters met Turkse teksten

In de strijd rond de gemeenteraadsverkiezingen worden wel vaker opvallende campagnes gevoerd, maar deze schoot bij sommige mensen in het verkeerde keelgat. Zo maakte de PVV zich afgelopen week druk over posters van de PvdA met Turkse teksten. PVV-Kamerlid Joram van Klaveren heeft zelfs opheldering gevraagd aan minister Lodewijk Asscher. Dat meldt Spitsnieuws.

Alleen bleek al snel dat er iets raars aan de hand was. De kandidaten waar ‘t op ging wisten zelf helemaal niets van de posters.

Hoax

Het hele verhaal is volgens Asli Bolat (29) uit Uden een hoax. Zij is een van de kandidaat-raadsleden. “Deze posters komen van een particuliere website, die dit buiten mijn weten om gemaakt heeft. Ik heb zelf geen campagneposter in het Turks. Sterker nog, mijn Nederlandse flyer heb ik nog niet eens verspreid. Ik ben nog helemaal niet actief aan het campagne voeren”, zei ze tegen Spitsnieuws.

Bron: GeenStijl.nl

Het Brabantse PvdA-lid vind het dan ook enorm vervelend dat dit nu opspeelt. “Er staat op die poster ook alleen ‘Asli Bolat. Kandidaat-raadslid in Uden.’ Meer niet. De plaat er boven is een willekeurige foto van mij die ze van een online profiel hebben getrokken”.

Ook in Rotterdam verschenen Turkse posters, namelijk van kandidaat-raadslid Fatih Elbay in de wijk Feyenoord. Nadat de poster op GeenStijl kwam heeft Elbay de makers persoonlijk gemaild om te vragen of ze die kunnen verwijderen. Dat zou inmiddels gebeurd zijn.

‘Belachelijk’

Je kunt je afvragen waarom het Ć¼berhaupt een probleem is dat er (ook) Turkse verkiezingsposters verschijnen. Volgens Van Klaveren is het “belachelijk” dat de partijen campagne voeren in het Turks, terwijl er Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen gehouden worden. Als het aan Van Klaveren ligt moeten Turkse mensen Nederlands leren.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rel rond verkiezingsposters met Turkse teksten

  1. stuivert

    Dat Koerden in TR campagne mogen voeren in eigen taal wordt gezien als democratische stap. Maar wannr Turken t doen in NL ontstaat er ophef?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>