Nieuwe winkel ‘Dumb Starbucks’ ongekend succes

Wat is hier nu weer aan de hand? In Los Feliz stonden afgelopen week mensen uren in de rij voor een kop koffie van de ‘stomme’ Starbucks. Letterlijk, want de winkel heet ‘Dumb Starbucks’. De koffiewinkel gebruikt hetzelfde logo als de ‘echte’ Starbucks. Dat meldt Demorgen.be.

Meestal mag dat allemaal niet zomaar, dus Starbucks is al begonnen met een onderzoek. Maar voor nu roept de winkel vooral een hoop vragen op. In de zaak is zelfs een bordje met meest gestelde vragen opgehangen. Daarop staat dat de winkel niets te maken heeft met Starbucks, maar dat ze alleen de naam en het logo gebruiken voor marketingdoeleinden.

Bron: twitter.com/markmccane

Doordat ze het woordje ‘dumb’ toegevoegd hebben, zouden binnen een bepaalde wet vallen die ervoor zorgt dat mensen parodieën mogen maken op bestaande merken. “Technisch gezien lachen we met Starbucks.”

Uitlachen

Willen de dames en heren van Dumb Starbucks de echte Starbucks dan belachelijk maken? Nee hoor. “De zaak is een voorbeeld voor ons en we houden er ontzettend veel van. Spijtig genoeg is dit de ene manier waarop we gebruik kunnen maken van de naam en het logo.”

Het concept lijkt alvast een gigantisch succes, want vlak na de opening moesten mensen al snel een uur aanschuiven om een koffie te bemachtigen.

Hoax

Ik vind het allemaal wel een héél raar verhaal. Ook de mensen die in de shop aan het werk waren, wisten niet wie het brein achter deze stunt is en dat is natuurlijk ook een beetje verdacht.

En wat bleek: het was inderdaad een hoax. Nathan Fielder van Comedy Central zit erachter. Hij kreeg het voor elkaar om drie dagen open te blijven, maar de winkel had toch echt niet de juiste vergunningen. Bij Starbucks zelf konden ze wel lachen om de grap, maar ze benadrukten wel dat hun logo en naam toch echt een beschermd merk is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>