Studente maakt ouders en al haar vrienden wijs dat ze 5 weken in Azië zit

Zilla van den Born is nu al de hoax-koningin van deze week. De 25-jarige studente kreeg het voor elkaar om haar ouders en vrienden te laten geloven dat ze vijf weken in Azië zat. In werkelijkheid zat ze gewoon op haar kamer in Amsterdam. Dat schrijft RTL Nieuws.

Ze wilde een punt maken: met een beetje photoshoppen en wat beelden is alles makkelijk te manipuleren. Het ging om een eindexamenproject aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze wilde laten zien dat ook mensen om je heen de werkelijkheid naar hun hand kunnen zetten, bijvoorbeeld op Facebook.

Zilla liet zich uitzwaaien door haar ouders en misleidde iedereen met nepfoto’s. Ze voerde zelfs skypegesprekken vanuit haar woonkamer, met een parasol op de achtergrond. Haar ouders waren behoorlijk in shock toen ze erachter kwamen, maar de boodschap is wel goed duidelijk geworden.

In onderstaand filmpje zie je hoe ze bijvoorbeeld een tropisch onder water foto in scene zette.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>