Pas op met Halloweenlenzen!

Griezelige contactlenzen speciaal bedoeld voor Halloween kunnen blindheid veroorzaken en zouden nooit gedragen moeten worden, dat zeggen experts.

Bron: sxc.hu

De lenzen kun je online vinden, maar ook in kleding- en feestwinkels. De reden dat experts er zo fel tegen zijn, is vanwege de nare gevolgen, zoals zweren op het hoornvlies, infecties en permanente schade aan je zicht. Meestal worden de lenzen gedragen door mensen, die niet weten hoe ze de lenzen überhaupt moet indoen, laat staan dat ze beseffen wat het belang van hygiëne is. Ze zien de noodzaak er niet van in en denken wel te weten hoe het moet.

Zo ook de 21-jarige Carrie-Anne Balloch uit Leeds, Engeland. Zij kocht haar lenzen op Ebay, die haar veel pijn opleverden en haar een deel van hoornvlies beschadigde. ‘Zodra ik de lenzen in deed, voelde het alsof er in mijn ogen werd gekrast en zag ik bijna niks meer, ik zei het nog tegen mijn vrienden maar zij zeiden dat dit gevoel wel zou wennen.’ ‘Ik had nog nooit lenzen gedragen, dus herkende niet het gevoel dat mijn ogen werden beschadigd, zo stelde Balloch.’ Na een paar uur moest Balloch de lenzen wel uitdoen omdat ze pijn ondragelijk werd, maar de echte pijn kwam pas de volgende dag. Ze werd met dikke, bloeddoorlopen ogen wakker, pas na twee weken waren haar ogen weer normaal.

Mocht je binnenkort de halloweenfeestjes aflopen, denk dan twee keer na voordat je van die enge lenzen koopt. Je wilt immers niet daags na de feestjes met een paar echte Halloween ogen opgescheept zitten toch?! Hoewel ik vind dat Halloween lenzen er altijd intrigerend uitzien, sla ik het toch maar over. Al die nare gevolgen die het kan hebben, ieks! Zouden jullie nu nog het risico durven nemen?

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>