Nieuwe hiel dankzij 3D printer

Bron: sxc.hu

De 3D printer heeft sinds zijn komst een enorme impact op tv’s, huizen en auto’s. Tot voor kort was de medische wereld vrij sceptisch over de 3D printer, maar ook zij zien er nu de voordelen in.

Onlangs hebben artsen gebruik gemaakt van een 3D printer om de allereerste de eerste 3D voetoperatie ter wereld uit te voeren. De patiƫnt Len Chandler, die door kanker een groot deel van zijn hiel zou verliezen, kreeg tijdens de operatie een replica van zijn eigen hiel, gemaakt van titanium.

De ontwikkelingen op het gebied van 3D printers lijken eindeloos te zijn. Zo zijn medici in Amerika bezig met experimenteren met het printen van organen -inclusief bloedvaten- gemaakt van echte cellen. Natuurlijk zijn ze er nog niet zover dat ze deze kunnen plaatsen bij iemand die een nieuw orgaan nodig heeft, maar wie weet komt dat nog. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons brengt, op het gebied van 3D printers.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>