Bevroren embryo kinderen zijn socialer!

Zo meldt de Dailymail. Recent onderzoek in China heeft uitgewezen dat kinderen die geboren zijn uit bevroren embryo’s socialer zijn dan kinderen die geboren  zijn uit ‘verse’ embryo’s. Daarnaast zijn bevroren embryo kinderen net zo spraakzaam en zelfstandig als kinderen die op natuurlijke wijze worden geboren.

Bron: sxc.hu
Normaal gesproken worden bij IVF embryo’s gebruikt waarvan men denkt dat ze de grootste kans hebben om een vrouw zwanger te maken. De embryo’s die overblijven, maar wel geschikt zijn, worden ingevroren worden voor een eventuele volgende IVF-poging.

Volgens Dagans Wells, dokter IVF op de Oxford Universiteit, kan het zijn dat de vertraging die wordt veroorzaakt door het invriezen, het vrouwelijk lichaam tijd geeft om te herstellen van de heftige medicijnen die aan het begin van een IVF-traject worden gegeven om de aanmaak van eicellen te bevorderen. Ook is er een andere mogelijke verklaring, de bevroren embryo’s die worden gebruikt zijn jonger -ze zijn de jongere broertjes en zusjes van – de verse embryo’s die tijdens een eerste IVF-poging worden gebruikt. Meestal zijn jongere broertjes en zusjes wat relaxter en socialer aangelegd dan het oudere, meer verantwoordelijke kind.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>