Egyptische sacrofaag ontdekt in…huiskamer!

In Essex, Groot-Britannie is een oeroude Egyptisch sarcofaag ontdekt in een huiskamer. Zo meldt Metro. Experts van het veilingshuis Reeman Dansie Auctioneers ontdekten deze geweldige vondst toen hen gevraagd was om rondkijken in het huis van een oudere dame, die was verhuisd naar een verpleeghuis.

Bron: sxc.hu

De sarcofaag is een 3000 jaar oude kist, waarvan gedacht wordt dat het de laatste rustplaats was voor een nobele vrouw. De oudere vrouw heeft de kist waarschijnlijk gekocht toen een plaatselijk museum werd gesloten.

De directeur van het veilingshuis, James Grinter vindt de vondst fantastisch, ‘Het was vroeger heel gewoon dat mensen objecten uit de Egyptische tijd verzamelen.’ ‘Het is een behoorlijk griezelig ding maar is zeker boeiend- het is adembenemend mooi,’ voegde hij er aan toe.

Verwacht wordt dat de kist meer dan zijn geschatte waarde van 6000 pond zal opbrengen. Ik ben wel benieuwd hoeveel hij opbrengt. Wat denk jij?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>