‘Dropbox aangevallen door hackers Anonymous, inloggegevens op straat’

De populaire clouddienst Dropbox zou in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn aangevallen door hackers. De site zou daarom ’s nachts niet bereikbaar zijn en de hackers zouden persoonlijke gegevens gestolen hebben.

De site was inderdaad een flinke tijd offline en op Twitter werd meteen gespeculeerd dat het een aanval van de internetactivisten van Anonymous was, meldt Apparata.nl. Veel mensen hebben een hoop bestanden opgeslagen in hun dropbox cloud, dus er ontstond snel paniek over gelekte gegevens. Er circuleerde ook een lijst met namen en mailadressen die van Dropbox zouden komen.

Bron: sxc.hu

Gelukkig bracht Dropbox zelf weer rust in de tent. De tweet van het ‘Anonymous-account’ was een hoax en ook de lijst is nep.

Hoax

“De lijst die circuleert is 12 september al gepubliceerd, het gaat niet om data van Dropbox”, schreef het bedrijf. “De site was offline vanwege intern onderhoud en werd niet veroorzaakt door externe factoren. Onze excuses voor het ongemak.”

Een account dat wel bij Anonymous zou horen heeft inmiddels ook gereageerd. De organisatie heeft niets te maken met het feit dat Dropbox tijdelijk offline was.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>