Do it yourself: de driedubbele Roy Donders hoax

Nederland had het vorige week nergens anders over. Is Roy Donders nep? Is het verhaal dat Roy Donders nep is nep? Of is hij toch een typetje van Wendy van Dijk? De hoaxes bleven maar komen. Twittermania.nl zette op een rijtje hoe dat precies ging.

Do it yourself

Op de site staat in duidelijke lessen beschreven hoe je zelf zoā€™n hoax kunt verzinnen. Zo moet je goed in de gaten houden wat er leeft. Wat zijn de trending topics? Als je iets bedacht hebt, moet je het pluggen op een onbewaakt moment. En als mensen je doorhebben: gewoon glashard blijven liegen.

Bron: sxc.hu

Dan even rustig achterover leunen. Als je verzonnen nieuws een beetje rond begint te zingen, toegeven dat het een grap was. Want een aantal mensen krijgt dat mee, maar een nog groter aantal niet. Dagen later werden nog steeds tweets gepost van mensen die geschokt waren dat de paillettenkoning een acteur zou zijn. En dan daarna: mysterieus blijven. Niet te veel reageren. Succes gegarandeerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>