Archief: maart 2011

1 APRIL: Reuzenaardbij dankzij IJslandse asregen

Op sommige plekken in Nederland blijkt door de uitbarsting van de IJslandse Eyafjallajökull vulkaan van vorig jaar een soort superkunstmest te zijn ontstaan.

De Nederlandse tuinbouwers kunnen een bijzondere oogst tegemoet zien: grotere tulpen, een uitbundige aardbeienoogst en sperziebonen zo groot als komkommers. Kennislink roept tuinders op hun aarde op te sturen, zodat onderzocht kan worden waar we in Nederland deze superoogst moeten verwachten. Lees verder

1 APRIL: Band met vieze naam mag niet optreden

Als band moet je nu eenmaal opvallen. Dat moeten de bandleden van Kiss The Anus Of A Black Cat gedacht hebben. Ze kozen hun minst favoriete hobby als bandnaam. Één ding is zeker, opvallen doen ze wel.

Aanstaande vrijdag zouden ze als voorprogramma spelen voor de Amerikaanse band The Twilight Singers in de Paradiso te Amsterdam.  Het voorprogramma hoefde echter niet op te komen dagen. Waarom niet? Vanwege hun bandnaam. Daar zijn The Twilight Singers niet van gecharmeerd. Is hij echt te aanstootgevend, of staan ze vrijdag gewoon op het podium? De zanger hield tegen Studio Brussel vol dat het niets met een 1 aprilgrap te maken heeft.

Voor wie twijfelt over de echtheid van de band met de rare naam, ze lijken daadwerkelijk echt te bestaan.

1 APRIL: Zandvoort wordt het nieuwe Las Vegas

Voortaan hoeven we niet meer in het vliegtuig te stappen om op gokvakantie te gaan. Onze eigenste Las Vegas komt in Zandvoort!

Er zijn grootse plannen om in het centrum van Zandvoort een ijsbaan, nieuw casino, een 5-sterrenhotel en nieuwe ondergrondse horecapanden in het hart van Zandvoort te bouwen. Dit idee is ontstaan nadat de huidige bouwplannen voor het centrum van Zandvoort stil kwamen te liggen door de crisis. Er heeft zich toen een nieuwe investeerder aangediend die al eerder projecten neerzette in Las Vegas.

Vanuit de (natuurlijk uitgelekte) plannen is duidelijk te zien dat de beste investeerder grootse plannen heeft met Zandvoort, het moet een waar gokpaleis aan zee worden.Volgens de investeerder de ideale combinatie; uitwaaien en gokken. Lees verder

1 APRIL: Nooit meer een rood stoplicht!

Voor iedereen die ook zo’n hekel heeft aan altijd maar die rode verkeerslichten, is er iets nieuws op de markt: De groene golf app! Door deze mobiele applicatie is het voor automobilisten mogelijk om stoplichten op groen te zetten en daarmee de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Over drie weken start de pilot in Delft. Als dit een succes wordt zal het vanaf de zomer landelijk mogelijk zijn om de stoplichten te beinvloeden. Lees verder

1 APRIL: Topless autowassen in Goor

Eindelijk gebeurt er iets in het Twentse Goor. Inwoners van het dorp kunnen aanstaande vrijdag (1 april) hun auto laten wassen door naakte buurmeisjes uit de Laarstraat. Een wasbeurt kost 5 euro.

De buurtbewoners organiseren de ludieke actie, als protest tegen geplande woningbouw in hun achtertuin. Om hun actie te promoten hebben de bewoners een advertentie geplaatst op Marktplaats. Lees verder

1 APRIL: Bolletje komt met beschuit voor linkshandigen

Na de revolutionaire beschuit-inkeping, komt beschuitbakker Bolletje nu ook met een beschuitje voor linkshandige mensen. “Voortaan kunnen ook linkshandigen een rol beschuit probleemloos openmaken, zonder dat er een beschuitje sneuvelt”, aldus een woordvoerder. Een 1 aprilgrap of serieuze business?

De aanpassing bestaat uit een inkeping in de rand aan de rechterzijde van de beschuit. Annemieke Bouwmeester, senior product manager bij Bolletje verteld in de Pers dat ze trots is dat Bolletje als eerste Nederlandse fabrikant overgaat op food producten voor linkshandigen. Lees verder

Vogelpoep brengt geluk in de Lotto

Toen een man uit Nieuw-Zeeland door een duif werd getrakteerd op een gemikte klodder, vervloekte hij als eerste reactie het beest naar de hel. Vrienden beweerde echter dat het plakaat hem geluk zou brengen. De man nam de proef op de som, kocht een kraslot en won prompt 52.980 euro.

“Ik kocht van mijn laatste geld een kraslot, krabde het zilveren laagje weg en kon mijn ogen niet geloven. Ik kraste drie dezelfde figuurtjes en ik had 52.980 euro gewonnen!”, aldus de gelukkige.

Met het geld, kocht de geluksvogel een nieuwe broek en loste hij zijn schulden af. Lees verder

Eddy Wally en Jackie Chan delen grafkist

We hadden nooit gedacht Eddy Wally en Jackie Chan nog eens samen in een adem te noemen, beide wereldsterren werden vandaag doodverklaard. Vechticoon Jackie Chan zou gestorven zijn aan een hartaanval, de Vlaamse ‘Voice of Europe’ is stierf aan complicaties na zijn hersenbloeding van begin maart.

Het was de wethouder van Vlissingen die Eddy Wally vanmiddag doodwaande: “Eddy Wally overleden… Jammer groot artiest. Sterkte aan de nabestaanden… “, twitterde Daniel Sinke. Lees verder

Wetenschappers zien echte ufo (YouTube)

In China is een merkwaardige ufo op video vastgelegd. Te zien is hoe verschillende fluoriserende stippen samensmelten in een figuur dat veel lijkt op een honingraat. Zelfs de knapste wetenschappers hebben het fenomeen nog niet kunnen verklaren. Het filmpje is gemaakt op 15 maart boven de Chinese stad Kunming. De Chinezen willen het beeldmateriaal niet vrijgeven, maar volgens ooggetuigen komt de waarneming overeen met beelden uit Pakistan.

Omdat wetenschappers er niet uitkwamen, besloten ze Yifang Zhang, een gepensioneerde natuurkundeprofessor en tevens voorzitter van de Kunming UFO-vereniging om hulp te vragen. Lees verder