Archief: november 2008

SBS ‘Groeten uit de rimboe’ is nep

De Himba stam die vorig jaar in het SBS programma ‘Groeten terug’ naar Nederland werd gevlogen is helemaal niet zo onderontwikkeld en wereldvreemd als SBS ons laat geloven.

De Himba’s praten namelijk gewoon Engels, drinken cola en bier, roken als een ketter en hebben zelfs mobieltjes en auto’s.

Dit zegt een cultureel antropoloog van de Universiteit van Amsterdam. Tijdens een reis in Namibië ontdekte hij het kijkersbedrog. De Himba’s hebben de afgelopen jaren steeds meer beschaving gekregen en zijn tegenwoordig alleen nog maar een soort erotische kermisattractie voor toeristen.

Lees verder

‘Herten Terschelling mogen worden opgegeten’

Eind goed, al goed. De grappenmakers die voor de lol een roedel herten naar Terschelling importeerden zijn opgepakt. Staatsbosbeheer beraadt zich nu over het lot van de beesten. Nu de herten een eigenaar blijken te hebben zijn het geen wilde dieren meer en mogen ze worden gevangen. Op welke wijze, is nog onduidelijk, aldus Freek Zwart van Staatsbosbeheer.

Diverse vakantiegangers schoten afgelopen week foto’s van herten op Terschelling. En dat was raar, want tot toen toe was er op het eiland nog nooit een hert gesignaleerd. Uiteindelijk bleek het om een grap te gaan.

Dat wordt smullen! Wij wensen de Terschellingers vast smakelijk eten!
Lees verder

Nep-penis hielp wielrenners drugtest bedriegen

Weer een tegenslag voor wielerwereld. De veelgebruikte Whizzinator is uit de handel genomen. Deze nep-penis kon worden gevuld met schone urine en werd door de sporters gebruikt om drug controles te misleiden. De bedenkers van het apparaat worden aangeklaagd en kunnen maximaal 8 jaar gevangenisstraf en een boete van en een $ 500.000 tegemoet zien.

Hun bedrijf, Puck Technology, verkocht de Whizzinator en een vergelijkbaar apparaat, bekend als de Number One, tussen 2005 en 2008. De in Californië gevestigde onderneming was de “onbetwiste leider op het gebied van synthetische urine” en beschreef de Whizzinator als: “De ultieme oplossing” voor het misleiden van drugstests.

Lees verder

Hamburgerbakker infecteert gasten met HIV

Amerikaanse Hamburgerliefhebbers doen er goed aan fastfoodketen Wimpy voorlopig even te ontlopen. Volgens geruchten is de ketchup van de hamburgerbakker seropositief, omdat deze niet gesealed wordt binnengebracht.

Een Amerikaan beschuldigt Whimpy ervan dat hij door het eten van de ketchup besmet is geraakt. Om andere gasten hiervoor te behoeden stuurt hij mailings rond met zijn verhaal.
Lees verder

Dreig-dvd is altijd hoax

Belgische kranten en journaalredacties worden de afgelopen dagen overspoeld met dreig-dvd’s. Maar hoe onderscheid je nu de serieuze terreurbedreiging van de nepper?

Rik Coolsaet is professor internationale politiek in Gent en heeft een neus voor valse dreigfilmpjes gemaakt door grappenmaker. Een serieuze dreigvideo herken je aan de professionaliteit, overigens is geen enkele videoboodschap rede tot een terreuralarm, een aanslag wordt nooit aangekondigd. Dit zegt hij in een interview op Indymedia.be. Lees verder

Scholen krijgen subsidie poep en plasworkshops

Een middelbare school in Amerika zit al drie maanden zonder zeep. Leerlingen en ouders hebben diverse malen verzocht de zeep dispensers op de toiletten te vullen, maar de apparaten blijven leeg.

En dat is vies, de leerlingen kunnen nadat ze hun plasser hebben vastgehouden, hun spleetje hebben afgedaan of hun bibs hebben afgeveegd niet meer lekker fris hun handen wassen en lopen dus de hele dag met poep en pies bacteriën aan hun vingers.
Lees verder

Kroegvrienden importeerden herten Terschelling

Diverse vakantiegangers schoten afgelopen week foto’s van herten op Terschelling. En dat was raar, want tot toen toe was er op het eiland nog nooit een hert gesignaleerd.

Gelukkig is het hertenmysterie nu is opgelost. Het blijkt te gaan om een flauwe grap van een groep kroegvrienden die geld bij elkaar legde en tien edelherten kochten. De dieren zijn in een veewagen naar het eiland gehaald en daar vrijgelaten.
Lees verder

Zaadhandelaar reïncarneert in roodborstje

Zaadhandelaar (we hebben het hier over vogelzaad, viezeriken!!) Sjef van Stekelenburg uit Eindhoven had het altijd al gezegd. Als ik dood ben keer ik terug als een roodborstje.

In januari 2008 overleed de beste man, daags na zijn uitvaart fladderde er een roodborstje door over het erf van de zadenboer, bij de molensteen, precies op de plek waar de oude baas altijd zat. Zijn zoon Bernard (45) kon zijn ogen niet geloven. “Hij werd steeds brutaler. Het gekke is dat niet alleen wij, maar ook onze klanten karaktertrekken van mijn vader in het vogeltje herkennen. Elke ochtend staat het voor de deur van de winkel te wachten om naar binnen te gaan.” Lees verder

Maradonna ontsnapt aan moordaanslag

Met de arrestatie van een 43-jarige Engelsman is Maradonna aan een gruwelijke moord ontsnapt. De man had het voornemen de voetballer te onthoofden met een machete zwaard. Hiermee wilde hij het “Hand van God” doelpunt, dat Maradonna maakte tijdens het WK in 1986 wreken. Met dit omstreden doelpunt, dat later niet geldig bleek te zijn, tikte de voetballer Engeland uit het WK.

Volgens diverse berichten op honderden sites werd de man gearresteerd voor poging tot het onthoofden, toen hij zijn debuut als coach van Argentinië maakte, afgelopen woensdag tijdens de wedstrijd tegen Schotland op Hampden Park. Lees verder

Amerikanen eten Turgooduccochiqua met kerst

Hoeveel vogels passen er in een kalkoen? Doe kerst op zijn Amerikaans, eet zoveel mogelijk vlees. Maak bijvoorbeeld een Turducken, een kalkoen gevuld met eend. Of nog beter, 6 vogels, Turgooduccochiqua: “Turkey, goose, duck, cornish ham, chicken, quail” Een gans, gevuld met een kalkoen, gevuld met een kip, gevuld met een eend, gevuld met een kleine roofvogel, mislukte duif, geserveerd met bacon. Moet wel 12 uur in de oven, maar dat is het waard! Zie de foto op Flickr.

Topkoks Gordon Ramsay en Jamie Oliver gruwen van de vleesdis, maar wanneer het tweetal de foto beter bekijkt betwijfelen ze of het de foto klopt.
Lees verder

Ufo’s onderweg naar Heerenveen

De lichtschijnsels die afgelopen dinsdag waargenomen werden in Amsterdam-noord, zijn geen ruimteschepen. En dat is jammer, want daar hadden we ons nu net zo op verheugd. Maar er is goed nieuws voor het Noorden van ons land, want dikke kans dat daar vanavond dezelfde lichtschijnsels zijn te zien.

De schijnsels zijn afkomstig van een bedrijf dat lichtshows verzorgt en zijn nieuwe zeer krachtige zoeklichten en draaiende skylights even aan een nieuwe klant wilde showen. Niks ufo’s dus, wel meldt het bedrijf morgen ook een lichtshow te geven in Heerenveen.
Lees verder

Rijkswaterstaat plaatst nieuwe onzichtbare flitspalen

Het is vaak verbazend hoe lang mensen sommige hoax mails blijven doorsturen. Deze week nog werden wij door een collega gewaarschuwd voor nieuwe bijna onzichtbare flitskasten in de vangrail, waarmee Den Haag notoire hardrijders nu eindelijk eens flink kan beboeten.

“De video camera’s zijn niet met het oog of op de stinger te herkennen. Op grond van de nieuwe wetgeving kunnen hierdoor nog meer overtreders van de maximum snelheid worden verbaliseert. Ook het dicht op de voorganger rijden en het rechts inhalen kunnen hiermee geregistreerd worden. Met deze videobeelden zullen overtreders nu nog zwaarder en sneller worden bestraft.”
Lees verder

Liegbeest Joran pinokkioot verder

Gefeliciteerd, bij deze bekronen wij vermeend vrouwenhandelaar Joran van der Sloot tot de Pinokkio van de week.

In een interview met Fox News jokte van der Sloot dat hij Natalee had verkocht voor 10.000 dollar. Koper was een geile Venezolaan die wel zin had in een blond chickie. Natalee schijnt zelfs nog in leven te zijn. Ook Joran’s vader zou van de verkoop weten, om dit te bewijzen heeft Joran opnamen van telefoongesprekken aan de nieuwszender overhandigd.

Uren na de uitzending van het Interview telefoneert Joran weer met Fox, hij vertelt het hele verhaal uit zijn duim gezogen te hebben. Lees verder